Logo.png
Ondanks hoopvolle verwachtingen in onze laatste communicatie van november jl. om ons 21ste Diepenbeeks Carnavalsweekend met zo min mogelijk restricties te organiseren, hebben we half januari helaas moeten vaststellen dat dit onmogelijk werd. De onzekerheid die het coronavirus nog steeds met zich meebrengt in combinatie met onze visie dat een kwalitatief – volwaardig – Diepenbeeks Carnavalsweekend slechts kan, zowel op organisatorisch als financieel gebied, zonder coronamaatregelen of beperkingen, staven deze beslissing.
De beslissing om voor het derde jaar op rij geen Carnavalsweekend te organiseren in het derde weekend van de vasten is uiteraard een zeer moeilijke en pijnlijke beslissing voor onze vereniging en bij uitbreiding voor iedereen die Carnaval in Diepenbeek een warm hart toedraagt.
We blijven echter optimistisch naar de toekomst kijken en zijn ervan overtuigd dat er betere tijden aankomen. Daarom willen we dit jaar verder kijken dan de derde zondag van de vasten om een alternatief Carnavalsweekend te organiseren. Dit alternatief Carnavalsweekend zou zich beperken tot één dag waarop zowel de Machtsoverdracht, de reclame – en praalwagenstoet als een afterparty zouden plaatsvinden. Voor dit alternatief mikken we onder voorbehoud, en uiteraard indien de coronacijfers en maatregelen dit toelaten, op Pinksterzondag, 05 juni 2022. Van zodra hier meer informatie over is, zullen we jullie verder op de hoogte brengen.
We hopen alvast dat dit alternatief het sluitstuk wordt van een moeilijke periode en dat we de coronapandemie stilaan achter ons kunnen laten, zodat we in het seizoen 2022-2023 – ons jubileumseizoen ‘2 x 11’ – terug ten volle Carnaval kunnen vieren!
Naast de schrapping van ons Carnavalsweekend in maart hebben we ook beslist om de Prinsenbrunch, gepland op zondag 13 februari, nog eenmaal uit te stellen. De nieuwe datum wordt zondag 20 maart 2022. Deze zal nog steeds doorgaan in zaal ‘De Plak’ en start om 10u11.
Inschrijven kan nog steeds via onze leden of via het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 
Communicatie januari 2022