Logo.png

Meer informatie over sponsoring en het inschrijven voor de reclamestoet vindt u hier.

De jaarkalender van het seizoen 2023-2024 staat nu online.

Bekijk de kalender hier.

De inschrijvingen voor de praalwagenstoet van 12 maart zijn geopend.

U kan uw vereniging hier inschrijven.

De jaarkalender voor ons jubileumseizoen 2022-2023 staat nu online.

Bekijk de kalender hier.

De inschrijvingen voor de praalwagenstoet van 05 juni zijn geopend.

U kan uw vereniging hier inschrijven.

De sponsormap 2022 staat nu online.

Meer informatie over de sponsoring en het inschrijven voor de reclamestoet vindt u hier.

Ondanks hoopvolle verwachtingen in onze laatste communicatie van november jl. om ons 21ste Diepenbeeks Carnavalsweekend met zo min mogelijk restricties te organiseren, hebben we half januari helaas moeten vaststellen dat dit onmogelijk werd. De onzekerheid die het coronavirus nog steeds met zich meebrengt in combinatie met onze visie dat een kwalitatief – volwaardig – Diepenbeeks Carnavalsweekend slechts kan, zowel op organisatorisch als financieel gebied, zonder coronamaatregelen of beperkingen, staven deze beslissing.
De beslissing om voor het derde jaar op rij geen Carnavalsweekend te organiseren in het derde weekend van de vasten is uiteraard een zeer moeilijke en pijnlijke beslissing voor onze vereniging en bij uitbreiding voor iedereen die Carnaval in Diepenbeek een warm hart toedraagt.
We blijven echter optimistisch naar de toekomst kijken en zijn ervan overtuigd dat er betere tijden aankomen. Daarom willen we dit jaar verder kijken dan de derde zondag van de vasten om een alternatief Carnavalsweekend te organiseren. Dit alternatief Carnavalsweekend zou zich beperken tot één dag waarop zowel de Machtsoverdracht, de reclame – en praalwagenstoet als een afterparty zouden plaatsvinden. Voor dit alternatief mikken we onder voorbehoud, en uiteraard indien de coronacijfers en maatregelen dit toelaten, op Pinksterzondag, 05 juni 2022. Van zodra hier meer informatie over is, zullen we jullie verder op de hoogte brengen.
We hopen alvast dat dit alternatief het sluitstuk wordt van een moeilijke periode en dat we de coronapandemie stilaan achter ons kunnen laten, zodat we in het seizoen 2022-2023 – ons jubileumseizoen ‘2 x 11’ – terug ten volle Carnaval kunnen vieren!
Naast de schrapping van ons Carnavalsweekend in maart hebben we ook beslist om de Prinsenbrunch, gepland op zondag 13 februari, nog eenmaal uit te stellen. De nieuwe datum wordt zondag 20 maart 2022. Deze zal nog steeds doorgaan in zaal ‘De Plak’ en start om 10u11.
Inschrijven kan nog steeds via onze leden of via het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 
Communicatie januari 2022

Amper 14 dagen na de opening van ons 21ste Carnavalsseizoen zijn we opnieuw genoodzaakt, door de stijgende coronacijfers en huidige coronamaatregelen, om onze jaarkalender aan te passen:

Aanpassing jaarkalender 24112021

Aankondiging FB

Ook in dit coronajaar bieden we kinderen de mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan rond het thema ‘Carnaval’.
Via alle Diepenbeekse scholen werd ondertussen onze kleurplaat 2021 verdeeld, die naar hartenlust mag ingekleurd worden.
Naast het sjabloon op de kleurplaat, mag er vanaf dit jaar ook een eigen tekening of knutselwerk gemaakt worden rond het thema ‘Carnaval’.
Van alle inzendingen zal een expositie gemaakt worden, die tentoongesteld zal worden tijdens de Kinderzitting 2022.
Je kan de kleurplaat hier downloaden.
Vergeet zeker niet jouw naam op de tekening of het knutselwerk te plaatsen.
Je kan jouw tekening/knutselwerk terug inleveren via jouw (Diepenbeekse) school of bij ons secretariaat: Keizel 14 - Diepenbeek en dit tot vrijdag 05 maart 2021 12.00 uur.
Ook dit jaar voorzien we natuurlijk enkele toffe prijzen! De prijsuitreiking zal opnieuw verlopen via loting en zal te volgen zijn via een livestream-event op onze Facebook-pagina op zaterdag 06 maart 2021 om 14.11 uur.

Ben jij het ook beu om in jouw kot te zitten?

Verkleed je dan samen met jouw bubbel en doe mee aan de bubbeltocht van de 'Gezinsbond'.

Volg de opdrachten tijdens de tocht en wie weet, krijg je nadien een beloning.

Affiche wandeling Gezinsbond

 

Na enkele maanden van voorbereidingen op het nieuwe carnavalsseizoen 2020-2021 en de hoop om toch enkele jaarlijkse activiteiten – of eventuele alternatieven – te organiseren, heeft onze vereniging medio oktober 2020 de hoop ingeruild voor realisme.

De leden van de Raad van Bestuur beslisten daarom op maandag 26 oktober jl. om het carnavalsseizoen 2020-2021 volledig te schrappen en geen carnavalsactiviteiten te organiseren tot 11 november 2021.

De huidige impact van het coronavirus en de maatregelen die onze maatschappij moet nemen om dit virus te bedwingen, staan haaks op de doelstellingen die wij als vereniging proberen te realiseren bij de organisatie van onze evenementen. Wij trachten om mensen samen te brengen, vreugde en plezier te brengen evenals de dagelijkse zorgen even te vergeten! Jammer genoeg zijn deze doelstellingen niet verenigbaar met een virus dat hard om zich heen slaat en dat ervoor kan zorgen dat bezoekers aan onze evenementen ziek zouden worden. Een idee of verantwoordelijkheid waar onze vereniging onmogelijk mee kan leven!

Zeker na de eerdere annulatie van ons 19de Carnavalsweekend in maart jl. is deze beslissing hard voor iedereen van onze vereniging en iedereen die Carnaval in Diepenbeek een warm hart toedraagt. Wij zijn er echter van overtuigd dat dit de enige juiste beslissing is.

Om in de komende donkere wintermaanden alsnog een gevoel van Diepenbeekse Carnavalssfeer te brengen, zullen we via onze sociale media-kanalen trachten een terugblik te brengen op organisaties uit het verleden.

Hou u in tussentijd gezond en zorg voor elkaar, dan zien we elkaar ongetwijfeld opnieuw op 11/11/2021!

Namens de Orde van de Teutonische Ridders vzw,

Gregory Machiels

David Wijnants

David Gielen

Bart Knuts

Voorzitter

Ondervoorzitter

Penningmeester

Secretaris

Door het uitbreken van het coronavirus was het gemeentelijk carnavalscomité “Orde van de Teutonische Ridders” uit Diepenbeek genoodzaakt om de geplande activiteiten van het 19de Diepenbeeks Carnavalsweekend van maart jl. te schrappen. De leden van de Raad van Bestuur beslisten op 16 maart dat er geen nieuwe datum komt dit jaar en dat de eerstvolgende editie zal doorgaan in 2021. Verder werd er ook beslist om het carnavalsseizoen 2019-2020 voor de “Orde van de Teutonische Ridders” onmiddellijk stop te zetten. 

Door deze beslissing bleef onze vereniging achter met heel wat snoepgoed, dat niet meer verdeeld kon worden tijdens de carnavalstoeten. Er werd dus beslist om dit te schenken aan de Diepenbeekse afdeling van ‘Sint-Vincentius’, woonzorgcentrum ‘De Visserij’ en woonzorgcentrum ‘Ter Rooierheide’. 

Op maandag 06 april werd het snoepgoed geleverd op de locaties en zo hopen we dat we toch nog wat mensen, in deze donkere periode, plezier hebben kunnen doen.

Artikel HBvL 14042020

De leden van de Raad van Bestuur beslisten op maandag 16-03-2020 volgende maatregelen naar aanleiding van het schrappen van het Diepenbeeks carnavalsweekend van maart jl.:

 • Het Diepenbeeks carnavalsweekend 2020 wordt definitief geschrapt en zal niet op een latere datum dit jaar plaatsvinden.
 • De eerst volgende editie van Diepenbeek carnaval zal doorgaan in het weekend van 07 maart 2021.
 • Personen die kaarten kochten voor het ‘Frühstücken’ van 15 maart 2020 en/of de ‘Seniorenzitting’ van 16 maart 2020 kunnen hun geld, integraal, terug opvragen via het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0478 61 70 79).
 • Personen die een steunkaart kochten voor onze carnavalstoet van 15 maart 2020, kunnen deze kaart gebruiken aan de inkomposten tijdens de editie 2021.
 • Onze Prinselijke Hoogheden, Z.D.H. Prins Dimi I en Jeugdprinses Lore I, blijven ook volgend carnavalseizoen onze Prinselijke Hoogheden! Zij zullen pas aftreden op 11 november 2021.
 • Op 11 november 2020 stellen wij dus geen nieuwe Prinselijke Hoogheden aan, maar stellen wij wel het nieuwe Seniorenprinsenpaar voor. Meer informatie over deze activiteit volgt nog.
 • Het carnavalseizoen 2019-2020 voor onze vereniging wordt met onmiddellijke ingang stopgezet.
 • We schenken 2000 wafels en 900 nootjes aan ‘Sint-Vincentius Diepenbeek’. Bijkomend schenken we wafels aan onze eigen rust – en verzorgingstehuizen van zodra deze terug opengesteld worden. 

En verder…

Þ    Het afgelasten van het Diepenbeeks carnavalsweekend was geen makkelijke, maar volgens ons de enige juiste beslissing. De negatieve commentaren die we in eerste instantie kregen over het al dan niet laten doorgaan, hebben ons geraakt, maar we begrijpen de commotie in deze tijd. We willen toch nog eens benadrukken dat we steeds de adviezen van de hogere instanties hebben gevolgd en dat bij ons steeds de veiligheid, en in dit geval de volksgezondheid, primeert! 

Þ    Het financieel kostenplaatje aan onze organisatie, voor velen blijkbaar nog steeds niet duidelijk, is een bittere pil die we nu dienen te slikken, maar we komen hier zeker sterker uit! 

Þ    Wij bedanken al onze leveranciers, velen van hen hadden hun topmaterialen al geleverd of stonden klaar om te vertrekken. Voor sommigen van hen dreigt ook nu een zware periode en onze gedachten gaan dan ook naar hun! Ook naar zij die, ondanks de moeilijke en onzekere periode waarin we allemaal terecht zijn gekomen, financiële compensaties gaven, een woord van dank! We zullen dit nooit vergeten en jullie mogen rekenen op onze loyaliteit voor de komende jaren! 

Þ    Een woord van dank aan de talloze vrijwillige medewerkers die klaarstonden om samen met ons het weekend in goede banen te leiden!

Þ    Een woord van dank aan de gemeentelijke en administratieve diensten van onze gemeente Diepenbeek, brandweer, politie en Rode Kruis! De voorbereidingen op onze activiteiten lopen al maanden en zijn vaak intensief. Wij zijn fier dat we zo een goede samenwerking met jullie allen hebben en twijfelen er niet aan dat dit in de komende jaren zal blijven!

Þ    Tot slot geven wij nog mee dat onze sponsors / deelnemers aan de praalwagen – en reclamestoet apart zullen gecontacteerd worden n.a.v. de schrapping van onze editie 2020.

De Raad van Bestuur van de Orde van de Teutonische Ridders vzw

Wil ook jij meehelpen om het Carnaval in Diepenbeek in stand te houden?

Klik dan hier voor meer informatie.

Meer informatie over sponsoring en het inschrijven voor de reclamestoet vindt u hier.

Het jaarprogramma van onze activiteiten voor het seizoen 2019-2020 staat nu online.

Bekijk onze activiteiten hier.

Op één van de eerste stralende dagen van het jaar 2019, trok op zondag 24 maart de 18de carnavalstoet door de straten van Diepenbeek. De massaal opgekomen toeschouwers konden ook dit jaar genieten van een uitgebreide reclamestoet gevolgd door de praalwagenstoet.
Net als de voorbije jaren bevond zich tussen de toeschouwers ook een onafhankelijke jury die elke praalwagen beoordeelde op hun wagen en bijhorende kledij.
Na samentelling van de punten en beraadslaging door de juryleden zorgt de uitslag voor een waar unicum met drie Diepenbeekse verenigingen in de top 3. Op plaats 3 vinden we “KFC Diepenbeek” met 88,5 punten, op plaats 2 staat “Jeugdraad” met 90 punten en de winnaar “CV De Jeugd van Tegenwoordig” scoorde 91,5 punten met hun thema ‘matrozen’. Na hun 3de plaats in 2018 staat “CV De Jeugd van Tegenwoordig” nu dus op het hoogste trapje. Een prestatie die wij als gemeentelijk carnavalscomité, net als de prestatie van alle Diepenbeekse verenigingen trouwens, toejuichen.
De proclamatie, evenals het afhalen van de prijs, staat traditiegetrouw gepland tijdens het ‘Bal van de Prins’, volgend op het seizoen van de overwinning. In dit geval is dat zaterdag 11 januari 2020.
Het bestuur en de leden van de Orde van de Teutonische Ridders willen graag alle deelnemers van de praalwagenstoet bedanken, en feliciteren “CV De Jeugd van Tegenwoordig” nogmaals met deze overwinning!

57485330 1555607911239422 6912154232552423424 o                          

Het jaarprogramma van onze activiteiten voor het seizoen 2018-2019 staat nu online.

Bekijk onze activiteiten hier.

Op de vooravond van het carnavalsseizoen 2018-2019 kondigt de Orde van de Teutonische Ridders, met grote trots, een nieuwe aspirant-Ridder aan. Dimitri Wijnants zal op zondag 11 november 2018 toetreden als aspirant tot onze vereniging.

Dimitri is 29 jaar jong en broer van huidig ondervoorzitter en Ex-Prins, David. Onze vereniging kent hem al enkele jaren als vaste, harde en betrouwbare medewerker tijdens onze activiteiten. De stap naar de ‘Ridders’ is de logische volgende stap voor hem. 

Naast het vieren van carnaval, houdt hij van vissen. Zijn dagdagelijkse bezigheden situeren zich in de sanitaire wereld. Hij is getrouwd met Sarah, die eveneens toetreedt tot de damesgroep, en papa van 2 prachtige dochters. In maart 2019 zetten zij hun derde spruit op de wereld.

Het bestuur en de leden van de Orde van de Teutonische Ridders heten Dimitri en Sarah van harte welkom en wensen hen alle succes!

UNADJUSTEDNONRAW thumb 375

Op zondag 11 november a.s. opent onze vereniging voor de 18de maal een carnavalsseizoen in onze gemeente.

Naast de opening van een nieuw seizoen staan volgende zaken op het programma:

 • Afscheid Prinselijke Hoogheden 2018, Prins Rob I en Jeugdprinses Jade I
 • Aanstelling Prinselijke Hoogheden 2019 (18de Prins en 12de Jeugdprins(es))
 • Voorstelling Diepenbeeks carnavalslied 2019: “Ich las het in de stèrre”

We nodigen iedereen uit voor deze activiteit op het Marktplein van Diepenbeek. We starten om 15:11 uur en de inkom is uiteraard gratis!

Tot dan!

Propaganda web opening 2018 2019

 

 

 

Op zondag 09 september 2018 organiseert onze vereniging voor de eerste maal een mosseldag.

Deze activiteit gaat door in GC De Plak.

Meer informatie over deze activiteit vindt u hier.

O1819 0001

Tijdens de Internationale Carnavalstoet van zondag 04 maart jl. beoordeelden een onafhankelijk juryteam de deelnemende praalwagens. Zij gaven elke vereniging onder andere punten op de praalwagen en de bijhorende kledij.
Na beraadslaging door de jury werd “CV De Feestbeeste” uit Borgloon uitgeroepen tot winnaars van deze editie. Zij kregen in totaal 83 punten. Twee Diepenbeekse verenigingen, “De Alverkes” (79,5 punten) en “De Jeugd van Tegenwoordig” (77 punten), vervolledigen de top drie.
De proclamatie van de winnaars staat gepland tijdens het Bal van de Prins 2019.
Het bestuur en de leden van de Orde van de Teutonische Ridders houden eraan om alle deelnemers van de praalwagenstoet te bedanken en feliciteren “CV De Feestbeeste” met deze overwinning!

Feestbeeste1Feestbeeste2                          

Alle informatie over het Diepenbeeks Carnavalsweekend 2018 vindt u terug op deze website.

Klik hier voor meer informatie over het programma, de route,...

Programma2018

De sponsormap 2018 staat nu online.

Meer informatie over de sponsoring en het inschrijven voor de reclamestoet vindt u hier.

297 dagen na zijn aanstelling tot Seniorenprins van de gemeente, is Rob Hermans de 17de Prins van de Orde van de Teutonische Ridders

Exact 297 dagen geleden werd Rob Hermans door de Diepenbeekse seniorenraad aangesteld tot 3de Seniorenprins van de gemeente Diepenbeek. Na amper 3 weken in zijn “Seniorenprinsenschap” besloot Rob al toe te treden tot de Orde van de Teutonische Ridders als “aspirant-ridder” en dit in combinatie met zijn “Seniorenprinsenschap”. Tijdens de algemene vergadering van de vzw Orde van de Teutonische Ridders van 05 juli jl. werd hij definitief geïnstalleerd als Ridder.

Met zijn aanstelling als 17de Prins van onze gemeente, wordt zijn carnavalscarrière meteen ook danig indrukwekkend!

Rob, 56 lentes jong, is de trotse vader van twee dochters en een zoon. In het dagelijks leven is hij, al 38 jaar, actief bij Coca-Cola. Hij is geboren en getogen in Diepenbeek. Naast carnaval is ook sport een grote hobby in het leven van Rob. Hij speelde 17 jaar actief volleybal bij GEMS Diepenbeek en kruipt nu nog regelmatig op zijn koersfiets voor een stevige trip!

Rob zal de eervolle titel dragen van Z.D.H. Prins Rob I. Op zijn persoonlijke jaarorde prijkt de leuze “Van Seniorenprins tot Prins”.

Dat de kinderen van Rob trouwens de carnavalsmicrobe ook te pakken hebben, zal niemand verbazen. Een uur voor Rob geïntroniseerd werd als 17de Prins van de gemeente, kwam zijn jongste dochter, Jade, tevoorschijn als 11de Jeugdprinses van de Orde van de Teutonische Ridders. Samen met haar papa zal zij dus het komende seizoen de carnavalsscepter zwaaien over Diepenbeek!

Jade is 12 jaar en haar hobby’s zijn KSA, tennis en dansen.

Voor het eerst sinds de heropstart van het carnaval in Diepenbeek in 2002 zullen vader en dochter samen de functie van Prins en Jeugdprinses uitvoeren.

Deze reden, maar zeker en vast ook het unicum dat de Seniorenprins nu werd aangesteld tot Prins, doen de carnavalsverwachtingen in Diepenbeek voor het komende seizoen alvast weer hoog oplopen!

Foto Prinsen 2018 grijze achtergrond 10 15

De inschrijvingen voor de praalwagenstoet van 04-03-2018 zijn nu geopend.

Inschrijven kan via deze link.

De inschrijvingen voor de reclamestoet worden half december geopend.

De jaarkalender 2017-2018 staat nu online.

Een volledig overzicht van onze activiteiten vindt u hier.

Let zeker op de nieuwe indeling van het Diepenbeeks carnavalsweekend!

Op woensdag 05 juli jl. vond de jaarlijkse algemene vergadering van de vzw Orde van de Teutonische Ridders plaats. Naast de gebruikelijke punten stonden er tijdens deze vergadering ook enkele statutenwijzigingen en een bestuursverkiezing op de agenda.
Na afloop van de bestuursverkiezing werden volgende bestuurders benoemd voor een periode van 5 jaar: Gregory Machiels, David Wijnants, Bart Knuts en David Gielen. Tijdens de aansluitende installatievergadering van de Raad van Bestuur werden de functies als volgt verdeeld:
Voorzitter: Gregory Machiels
Ondervoorzitter: David Wijnants
Secretaris: Bart Knuts
Penningmeester: David Gielen

DSC 0589

 

Tijdens de Internationale Carnavalstoet van zondag 19 maart jl. beoordeelden een 10-koppig, onafhankelijk juryteam de 51 deelnemende praalwagens. Zij gaven elke vereniging onder andere punten op de praalwagen en de bijhorende kledij.

Na beraadslaging door de jury werd KV De Maaskant uitgeroepen tot winnaars van deze editie. Zij kregen in totaal 92 punten. De Alverkes (91punten) en de Feestbeeste (89,5 punten) vervolledigen de top drie.

De proclamatie van de winnaars staat gepland tijdens het Bal van de Prins 2018.

Het bestuur en de leden van de Orde van de Teutonische Ridders houden eraan om alle deelnemers van de praalwagenstoet te bedanken en feliciteren KV De Maaskant met deze overwinning!

KV De Maaskant

De Orde van de Teutonische Ridders wenst alle sponsors, medewerkers en sympathisanten te danken voor het voorbije carnavalsseizoen.

Ook een woord van dank aan alle bezoekers van onze activiteiten en carnavalsverenigingen die onze vereniging het afgelopen jaar bezochten.

Wij zien jullie graag terug op 11 november op het Marktplein voor de start van het seizoen 2017-2018 en de bekendmaking van de Prinselijke Hoogheden 2018!

Het almaar groeiende belang van internet en sociale media is ook de Orde van de Teutonische Ridders niet ontgaan. Bij aanvang van het seizoen 2016-2017 besloot het bestuur dan ook om hoog in te zetten op het onderhoud van onze sociale media-kanalen en de aanpak van onze - oubollige - website www.teutonischeridders.be

Vandaag 25 februari, niet toevallig in het carnavalsweekend, is dan ook een belangrijke dag voor de afwerking van de vernieuwde site. Omstreeks 11.11uur wisselden oud en nieuw in de digitale wereld. Met de nodige trots presenteren wij u dan ook een geheel nieuwe website met tal van mogelijkheden! Zeker de moeite waard dus om een kijkje te nemen... Surf snel naar www.teutonischeridders.be en ontdek hetzelf!

Wij geven ook nog mee dat www.carnavaldiepenbeek.be momenteel nog steeds online staat, u kunt er terecht voor alle informatie over het Diepenbeeks carnavalsweekend van 18- 19 en 20 maart, maar na het carnavalsweekend van Diepenbeek zal deze website mee overgaan in www.teutonischeridders.be. U vindt trouwens nu ook al alle informatie van het weekend op de nieuwe website.

De Orde van de Teutonische Ridders wensen u veel surfgenot!

Bekijk hier het volledige programma van het Diepenbeeks Carnavalsweekend van 18 t.e.m. 21 maart 2017.